Χοχλιοί   μπουμπουριστοί

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Χοχλιοί μπουμπουριστοί Οι χοχλιοί και οι Κρητικοί, είχαν ανέκαθεν μια ιδιαίτερη σχέση. Θα μπορούσαμε να την πούμε «σχέση αγαπησιάρικη». Θα καταλάβετε στη συνέχεια το λόγο! Τους χοχλιούς, τους μαγειρεύουμε με

Mπανανομπισκοτάκια με βρώμη!

Mπανανομπισκοτάκια με βρώμη!

Μπισκότα φτιαγμένα στο σχολείο μας (Ειδικό Σχολείο (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αγίου Νικολάου), από την εκπαιδευτικό κ. Δώρα Αγγελάκη. Μαλακά, νόστιμα μπισκότα, χωρίς γλουτένη τα οποία ενδείκνυται να τα καταναλώνουν άτομα με αναπηρία.

Ρέγουλα με ντάκο ή λαντουριστή κουλούρα ή κουλουκόψωμο ή κουκουβάγια!

Ρέγουλα με ντάκο ή λαντουριστή κουλούρα ή κουλουκόψωμο ή κουκουβάγια!

Ρέγουλα στην Κρήτη, λέμε τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε να πιούμε «μια ρακή» (φυσικά ποτέ δεν είναι μια)! Η ρακή, συνοδεύεται απ’ ό,τι υπάρχει στο σπίτι πρόχειρο. Φυσικά, σ’ ένα σπίτι

Κανελάδα

Κανελάδα

Υλικά 1 ½ λίτρο νερό750γρ ζάχαρη ή μέλι (μικρότερη ποσότητα)8 ξυλαράκια κανέλας Κεϋλάνης5 γαρίφαλα (προαιρετικά)2 κ.γ. λεμόνιΛίγη κανέλα σε σκόνη2-3 φύλλα αμπαρόριζα Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και

Μεραμπελλιώτικα ντολμαδάκια

Μεραμπελλιώτικα ντολμαδάκια

Για την ιστορία: Τα ντολμαδάκια του Μεραμπέλλου φτιάχνονται και στο σύνολο των υλικών χρησιμοποιούμε λαχανικά και λιγότερο ρύζι. Ήταν και παραμένει στη σχεδόν καθημερινή του διατροφή το καλοκαίρι. Συνοδεύονται με

Καλτσούνια Μεραμπελλιώτικα

Καλτσούνια Μεραμπελλιώτικα

Υλικά Για το φύλλο 1 ποτήρι νερού βούτυρο½ κρασοπότηρο χυμό λεμόνι½ κρασοπότηρο χυμό πορτοκάλι½ κρασοπότηρο αλουσιά (σταχτόνερο)1 ποτήρι του νερού γάλα4 αυγά2 φλιτζάνια ζάχαρη1 κ.σ. αμμωνία Για τη γέμιση 1

Μοναστηριακός νηστήσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Μοναστηριακός νηστήσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Υλικά 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα½ φλιτζάνι σταφίδα σουλτανίνα Για το σιρόπι 2 ½ φλιτζάνια νερό1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού1 φλιτζάνι ζάχαρη1 φλιτζάνι μέλιΞύσμα