Χοχλιοί μπουμπουριστοί Οι χοχλιοί και οι Κρητικοί, είχαν ανέκαθεν μια ιδιαίτερη σχέση. Θα μπορούσαμε να την πούμε «σχέση αγαπησιάρικη». Θα καταλάβετε στη συνέχεια το λόγο! Τους χοχλιούς, τους μαγειρεύουμε με
Μπισκότα φτιαγμένα στο σχολείο μας (Ειδικό Σχολείο (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αγίου Νικολάου), από την εκπαιδευτικό κ. Δώρα Αγγελάκη. Μαλακά, νόστιμα μπισκότα, χωρίς γλουτένη τα οποία ενδείκνυται να τα καταναλώνουν άτομα με αναπηρία.
Ρέγουλα στην Κρήτη, λέμε τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε να πιούμε «μια ρακή» (φυσικά ποτέ δεν είναι μια)! Η ρακή, συνοδεύεται απ’ ό,τι υπάρχει στο σπίτι πρόχειρο. Φυσικά, σ’ ένα σπίτι
Πότε το σπίτι σου δεν είναι ακριβώς αυτό που ήξερε σαν παιδί, όσο και αν οι αναμνήσεις σου είναι έντονες. Πάντα θα είναι ένα τεράστιο πέτρινο σπίτι με μία κάμαρα
Υλικά 1 ½ λίτρο νερό750γρ ζάχαρη ή μέλι (μικρότερη ποσότητα)8 ξυλαράκια κανέλας Κεϋλάνης5 γαρίφαλα (προαιρετικά)2 κ.γ. λεμόνιΛίγη κανέλα σε σκόνη2-3 φύλλα αμπαρόριζα Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και
Για την ιστορία: Τα ντολμαδάκια του Μεραμπέλλου φτιάχνονται και στο σύνολο των υλικών χρησιμοποιούμε λαχανικά και λιγότερο ρύζι. Ήταν και παραμένει στη σχεδόν καθημερινή του διατροφή το καλοκαίρι. Συνοδεύονται με
Στη ζωή μου έμαθα να κάνω αυτό που αγαπώ. Σπούδασα Γεωπόνος, ενώ αγαπούσα και την εκπαίδευση. Χρειάστηκαν να περάσουν πολλά χρόνια για να αποφασίσω να τα συνδυάσω. Και ξαφνικά κάνω