Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού

Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού

Το περγαμόντο είναι ο καρπός του δέντρου Citrus bergamia. Το εσωτερικό του καρπού του – η σάρκα του δηλαδή- δεν τρώγεται, όμως γίνεται υπέροχο γλυκό κουταλιού. Μπορεί φυσικά να γίνει

Βελουτέ σούπα κάστανου (χωρίς κρέμα γάλακτος)

Βελουτέ σούπα κάστανου (χωρίς κρέμα γάλακτος)

Στην Κρήτη τα κάστανα τα καταναλώνουμε με διάφορους τρόπους. Ψητά στα κάρβουνα, βραστά, γέμιση σε κοτόπουλο, σάλτσες, στιφάδο, ακόμα και σούπα. Η σούπα κάστανου είναι ιδιαίτερα θρεπτική μιας και το

Γιαχνερά με κατσικάκι!, του Γιώργου Μαυροειδή

Γιαχνερά με κατσικάκι!, του Γιώργου Μαυροειδή

Μια πανδαισία αρωμάτων στο πιάτο σας Γιαχνερά στην Κρήτη, λέμε τα άγρια αρωματικά χόρτα που φυτρώνουν παντού. Στη θάλασσα, στο βουνό, στην πεδιάδα. Μαγειρεύονται γιαχνί, δηλαδή, μόνο με τα υγρά

Οι Χορτόπιτες, αλλιώς…

Οι Χορτόπιτες, αλλιώς…

Φύλλο από αλεύρι χαρουπιού Για τη σημασία των άγριων χόρτων στην κρητική διατροφή έχουμε κάνει νωρίτερα ειδικό αφιέρωμα. Στην Κρήτη υπάρχει η πιο πλούσια ποικιλία βρώσιμης χλωρίδας και μάλιστα πολλά

Χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα

Χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα

Η «Ημέρα Αγάπης» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης είναι θεσμός στο νησί. Ένας θεσμός όλων των σχολείων του Αγίου Νικολάου. Μια γιορτή χαράς, κεφιού, γλεντιού μα πάνω απ’ όλα περισσής αγάπης,

Κυδώνι στα κάρβουνα, του Γιώργου Μαυροειδή

Κυδώνι στα κάρβουνα, του Γιώργου Μαυροειδή

Μια απλή και πολύ νόστιμη παραλλαγή του ψητού κυδωνιού. Τυλίγουμε το κυδώνι στο αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στα κάρβουνα. Αν έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας, το χώνουμε στη στάχτη και