Παντζαρόφυλλα ογκρατέν, της Αλέκας Κυφιώτη

Παντζαρόφυλλα ογκρατέν, της Αλέκας Κυφιώτη

Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή χρειάζεστε μόνο τα φύλλα από τα παντζάρια. Τους υπέροχους βολβούς θα τους αφήσετε στην άκρη, θα τους ψήσετε στον φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο ή

Το πιο γρήγορο γλυκό του κόσμου της Αλέκας Κυφιώτη

Το πιο γρήγορο γλυκό του κόσμου της Αλέκας Κυφιώτη

Μας το έφτιαξε προχθές το βράδυ η Άλκιστη. Απολαμβάναμε την υπέροχη θέα από τη βεράντα της κουβεντιάζοντας, πίνοντας και τρώγοντας. Για τρία λεπτά έλειψε από την παρέα μας. Επέστρεψε με

Τυροκουλούρι Θεσσαλίας

Τυροκουλούρι Θεσσαλίας

«Απαγορεύεται να φτιάξεις τυροκουλούρι με έτοιμο φύλλο» μας έλεγε η κυρία Βάσω. «Πρώτα θα μάθετε να ανοίγετε φύλλο και μετά θα τολμήσετε να φτιάξετε το τυροκουλούρι που φτιάχναμε στη Λάρισα».

Τερίνα με καπνιστή πέστροφα

Τερίνα με καπνιστή πέστροφα

“….Όταν μαγειρεύουμε οι ίδιοι ή όταν προσπαθούμε να μυήσουμε τους άλλους στα μυστικά της κουζίνας, χρειάζεται μέτρο-απλές και προσεκτικές κινήσεις και, στην περίπτωση του οδηγού μαγειρικής, λίγα λόγια και καλά.