Σπανακόπιτα χωρις φύλλο, της Λεονί Σταφυλά

Σπανακόπιτα χωρις φύλλο, της Λεονί Σταφυλά

Η ιδέα βασίζεται στις πίτες χωρις φύλλο που φτιάχνονται σχεδόν παντού στην Ελλάδα -εξαιρετικά δείγματα της ελληνικής εκδοχής της cucina povera, της φτωχικής κουζίνας της Μεσογείου. Λίγα υλικά -αλεύρι, αυγά,

Μπουρδέτο : η ιστορία του και η παραδοσιακή κερκυραΐκη συνταγή

Μπουρδέτο : η ιστορία του και η παραδοσιακή κερκυραΐκη συνταγή

Το Μπουρδέτο, λογίζεται ως μια από τις παραδοσιακές και χαρακτηριστικές συνταγές της Κέρκυρας. Μαζί με την παστιτσάδα και το σοφρίτο συναπαρτίζουν το τρίπτυχο της Κερκυραϊκής κουζίνας… Η λέξη είναι καθαρά

Απάκι με αβγά μάτια!

Απάκι με αβγά μάτια!

Ένα νόστιμο «αλλαντικό;» με πατρίδα την Κρήτη. Εκεί, όπου η ανάγκη να διατηρηθεί το κρέας για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιστράτευσε τη φαντασία και το μεράκι των Κρητικών. Χωρίς προσθήκη συντηρητικών,

Μανέστρα μπούρου μπούρου – μανέστρα κωλοπίμπερι

Μανέστρα μπούρου μπούρου – μανέστρα κωλοπίμπερι

Στα πολύ μικρά χρόνια μας στο χωριό την παραμονή και ανήμερα του Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου) τρώγαμε όλη η οικογένεια μόνον ελιές και σταφύλι με ψωμί για να κοινωνίσουμε (μεταλάβουμε). Το

Η εμπνευμένη μακαρονάδα της cucina povera

Η εμπνευμένη μακαρονάδα της cucina povera

Πρέπει να είναι από τις πιο φτωχικές μακαρονάδες που επινόησαν οι νοικοκυρές της Νότιας Ιταλίας, στα μεταπολεμικά χρόνια της φτώχειας. Μπαγιάτικο ψωμί, σκόρδο και μυρωδικά ανακατεύονταν με το σπαγγέτι για

Το πιο γρήγορο γλυκό του κόσμου της Αλέκας Κυφιώτη

Το πιο γρήγορο γλυκό του κόσμου της Αλέκας Κυφιώτη

Μας το έφτιαξε προχθές το βράδυ η Άλκιστη. Απολαμβάναμε την υπέροχη θέα από τη βεράντα της κουβεντιάζοντας, πίνοντας και τρώγοντας. Για τρία λεπτά έλειψε από την παρέα μας. Επέστρεψε με